ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Οι χειριστές τροφίμων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν την υποχρέωση να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιπέδου 1 σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.
Η κατάρτιση πρέπει να γίνεται σε πιστοποιημένες δομές (π.χ. ΚΕΚ) υπό την αιγίδα του ΕΦΕΤ(Ενιαίος φορέας Ελέγχου Τροφίμων)/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι δίνουν εξετάσεις στον ΕΦΕΤ για να αποκτήσουν βεβαίωση στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων η οποία ισχύει για 5 χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Προοπτική πρόκειται να οργανώσει σεμινάριο σύμφωνα με όλα όσα ορίζει η Υπουργική απόφαση με τις εξής θεματικές ενότητες:
  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
  • Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
  • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
  • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
  • Το εργασιακό περιβάλλον
  • Πρακτικές καθαρισμού
  • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Διάρκεια: 10 ώρες/ 2 ή 3 ημέρες.
Τόπος: Στις εγκαταστάσεις μας στο Ηράκλειο, την Χαλκίδα και τις Μοίρες
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Μετά την την αποστολή των δικαιολογητικών στον ΕΦΕΤ (το διάστημα αυτό απαιτείται για τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τον ΕΦΕΤ)
Κόστος συμμετοχής: 100€ (60€+40€ τα οποία κατατίθενται στον ΕΦΕΤ, για την παρακολούθηση του προγράμματος και την προετοιμασία των εξετάσεων)

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία:
Ηράκλειο: τηλ.2810-318300, email info@europrospect.gr
Χαλκίδα: τηλ. 22210-50888, email halkida@europrospect.gr
Μοίρες: τηλ. 28920-29370, email moires@europrospect.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου